468×60
468×60

“Тривожна кнопка” – захист проти порушників

Від крадіїв, хуліганів та бійок у громадських місцях рятують “тривожні кнопки”. На їхній сигнал завжди, за лічені хвилини, прибуває наряд групи затримання Державної служби охорони, який цілодобово забезпечує порядок та спокій людей. Сьогодні на Тернопільщині під наглядом ДСО перебуває більше ста двадцяти об’єктів, оснащених кнопками термінового виклику міліції.

За словами начальника Управління ДСО при УМВС України в Тернопільській області Олега Іващенка, встановити кнопки виклику міліції можна на всіх об’єктах, які вони охороняють. Більшість встановлюється в магазинах, розважальних закладах, усюди, де буває багато людей. Також ці кнопки можна встановити і в автомобілях, але будуть вони індивідуального користування.

Більше 50-ти разів на добу спрацьовує тривожна сигналізація по області і саме стільки ж без запізнень прибувають на місця виклику спеціальні підрозділи груп затримання. У Тернополі спокій забезпечує чотири наряди державної служби охорони. Чергують правоохоронці і в кожному районі області.

- Сигнал надходить миттєво. Оператор опрацьовує його і одразу передає інформацію наряду міліції, який виїжджає за адресою даного спрацювання, – розповідає Олег Іващенко.

Оперативно впіймати злодія неподалік одного з магазинів в центрі Тернополя допомогла тривожна кнопка. За словами Анни Бугайчук, їхній заклад уже більше п’яти років співпрацює з Державною службою охорони. За допомогою викликати наряд до них звернулася жінка, у якої невідомий викрав сумку.

- Наш магазин працює цілодобово, але в зв’язку з тим, що в нічну зміну працюють жіночки, знаходитись тут їм страшно. Кнопка допомагає відчувати себе захищеною. Був такий випадок, що біля магазину у жінки поцупили сумку і вона прибігла до нас, бо побачила, що на дверях є терміновий виклик міліції. Ми натиснули кнопку і наряд прибув за лічені хвилини. Все вияснилося і все обійшлося добре.

Скористатися тривожною кнопкою може будь-хто. В разі необхідності потрібно зайти в приміщення на якому є наліпка “Терміновий виклик міліції” і попросити натиснути її.

Завдяки миттєвому спрацюванню тривожного виклику, піймати злодія вдається по «гарячих слідах», а тому більшість злочинів розкриваються відразу.

Схожі статті