468×60
468×60

Тернопільській Нацгвардії виповнився один рік

Своє перше день народження відсвяткував Тернопільський батальйон ВЧ 3002 Національної гвардії України. 26 березня 2014 року Президент підписав Указ про створення цього військового формування. Сьогодні у батальйоні на Тернопільщині службу проходить 170 військовослужбовців, серед яких – вісімнадцять жінок.

- Основні задачі Національної гвардії залишилися ще з історії внутрішніх військ, – розповідає командир Тернопільського батальйону ВЧ – 3002 Національної гвардії України Віктор Шершун. Ми, серед іншого, забезпечуємо охорону громадського порядку в обласному центрі, конвоюємо спецконтингент в судові установи міста. Завдань у нас багато – допомагаємо державній службі з надзвичайних ситуацій, збройним силам, запобігаємо терористичним загрозам.

Віктор Шершун переконаний, що відродження Національної гвардії – це потреба не лише часу, але й держави та народу. Бійці батальйону, який дислокується у Тернополі, щодня спільно з правоохоронцями забезпечують мир та спокій місцевого населення. Нацгвардійці уже тричі побували у зоні проведення антитерористичної операції. Дві поїздки на схід за плечима заступника командира роти з роботи з особовим складом Вадима Басистюка. Військова форма почала приваблювати чоловіка ще у юнацькі часи. Його вибір підтримали і рідні.

Служба в Нацгвардії не заважає Наталії Чумакевич виховувати дев’ятирічну дитину. Жінка обрала службу в армії, оскільки виховувалася в родині військових. Спочатку задумувалася над професією цивільного медика, але долю пов’язала з формою. Наталія каже, що часу вистачає на все, потрібно лише правильно розподілити день.

Привітав з першим днем народження нацгвардійців начальник обласного управління міліції Олександр Богомол.

- Цей рік ви, воїни, пліч-о-пліч зі всіма силовими структурами України стояли на захисті нашої Батьківщини. У вашій мужності та відданості ніхто не сумнівався. Я вам бажаю від усіх міліціонерів області, щоб ви далі мужньо несли службу, щоб ви берегли своє життя і життя своїх товаришів в подальшій боротьбі. Всього вам найкащого. Вам здоров’я, вашим сім’ям благополуччя. Зі святом вас. З днем народження”.

Кращих бійців Національної гвардії нагородили грамотами, подяками та подарунками.

Схожі статті