468×60
468×60

В області розпочалися профілактичні заходи на пасажирському транспорті

1З метою попередження аварійності на пасажирському транспорті, посилення роботи щодо зміцнення дисципліни водіїв під час здійснення перевезень та підвищення технічної готовності автобусів до експлуатації під час літнього сезону на території Тернополя та області з 21 по 31 березня триватимуть цільові профілактичні заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху на пасажирському транспорті.

Основні завдання, які ставляться організаторами заходів – профілактика аварійності на пасажирському автомобільному транспорті, попередження порушень Правил дорожнього руху водіями автобусів, особливо тих, хто надає послуги з перевезення пасажирів, здійснення державного контролю за дотриманням автопідприємствами законодавства у сфері безпеки дорожнього руху й притягнення до відповідальності посадових осіб автопідприємств, якими допущено порушення.

На контролі працівників ДАІ знаходитимуться питання дотримання умов режиму праці і відпочинку водіїв та здійснення перевезень організованих груп дітей до місць відпочинку та на екскурсії. З цією метою будуть здійснюватися спільні перевірки автомобільних перевізників на предмет належного проведення огляду водіїв та транспорту перед виїздом на рейс, а також дотримання положення про робочий час і час відпочинку. Особливу увагу звертатимуть на боротьбу із нелегальними перевезеннями на території області.

Схожі статті