468×60
468×60

Школярам про службу в зоні АТО розповіли міліціонери

Поспілкуватися з співробітниками міліції, які побували на сході, мали змогу шестикласники Тернопільської Української гімназії імені І.Франка. Бійці не лише розповіли дітям про свою службу, а й показали озброєння та екіпірування, яким користуються у зоні АТО.

Зустріч із гімназистами організували співробітники обласного управління кадрового забезпечення. Про своє перебування у зоні антитерористичної операції підліткам розповіли співробітник обласного управління міліції Андрій Джерелейко та спецпризначенець батальйону «Тернопіль» Ігор Левицький. Вони одні з перших поїхали захищати країну від агресора, довелося побувати їм і у «гарячих» точках.

– Основне завдання, яке ми виконуємо на Сході – це охорона громадського порядку, – відзначив Ігор Левицький, – Окрім цього, несемо службу на блокпостах, допомагаємо місцевому населенню.

Діти слухали історії бійців, ставили їм запитання.

Не дивлячись на свій юний вік, хлопчики та дівчатка уже багато знають про події на сході. Вони всіляко підтримують наших бійців, надсилають їм патріотичні малюнки та обереги.

Міліціонери організували для гімназистів міні-виставку різного виду озброєння та екіпірування. Діти мали змогу приміряти міліцейські бронежилети та каски, відчути на собі їх вагу. Черга вишикувалася чимала.

Не забули міліціонери під час зустрічі нагадати школярам про правила безпечної поведінки. Зокрема, акцентували увагу на небезпеці, яка може підстерігати неповнолітніх, як діяти в ситуаціях, що можуть загрожувати їхньому життю та здоров’ю, куди звертатись в разі необхідності. Правоохоронці застерегли неповнолітніх від необдуманих вчинків й наголосили на важливості дотримання здорового способу життя.

За словами класного керівника гімназистів Оксани Кутень, зустрічі дітей з правоохоронцями є необхідними та допомагають дисциплінувати підростаюче покоління.

У результативності такої профілактичної роботи впевнені й самі правоохоронці. Цього року вони вже провели більше десяти таких зустрічей в навчальних закладах області.

- Ми хочемо, щоб школярі знали, чим займаються правоохоронці і розуміли, що ми, в першу чергу, для них надійні охоронці, які, при виникненні небезпеки, завжди готові захистити і прийти на допомогу, – сказав начальник сектору професійної підготовки управління кадрового забезпечення Олексій Криворучко.

Схожі статті