468×60
468×60

Працювати злагоджено в умовах терористичної загрози навчалися у Тернополі представники силових структур та влади

Порядок дій в умовах терористичної загрози умовного противника відпрацьовували представники силових структур та влади.

У п’ятницю, 20 березня, в адміністративному приміщенні Тернопільської обласної ради відбулися командно-штабні навчання регіональної координаційної групи антитерористичного центру управління Служби Безпеки України в Тернопільській області.

До її складу увійшли керівники всіх силових структур області, представники влади та органів місцевого самоврядування на чолі з тимчасово виконуючим обов’язки голови УСБУ в Тернопільській області, полковником Ярославом Боднарчуком.

Згідно із планом командно-штабних навчань, до правоохоронців надійшло повідомлення про захоплення озброєними особами заручників у приміщенні сесійної зали обласної ради. На місце події негайно виїхали усі екстрені служби до компетенції яких входить реагувати на подібні повідомлення.

Навчання проходило в ситуації, наближеній до реальних умов. За легендою, терористи захопили у полон 150 людей. Серед заручників – депутати, керівництво краю та люди, які прийшли до облради.

Довести свою справу до кінця злочинцям не вдалося. Спецпідрозділи швидкого реагування звільнили заручників та обеззброїли терористів. Операція завершилася успішно.

Правоохоронці бездоганно виконували ввідні завдання та вказівки, які надходили під час навчань. Міліціонери забезпечували правопорядок поблизу місця, де відбувалися тренування. Експерти-вибухотехніки оглянули приміщення на предмет виявлення вибухових пристроїв.

Оцінюючи роботу підлеглих під час навчань, начальник обласного управління міліції Олександр Богомол відзначив, що всі діяли в умовах реального часу та чітко виконували поставлені завдання.

За словами виконувача обов’язків голови Тернопільської облдержадміністрації Івана Крисака, проведення таких тренувань – необхідність нашого часу.

– Війна на сході України чи не щодня нагадує про себе у різних куточках нашої держави. Тому нам потрібно проводити такі тренування, аби вміти діяти злагоджено під час надзвичайних ситуацій.

Під час тренувань терористи декілька разів змінювали свої вимоги. Дещо пізніше надійшло повідомлення про замінування ще одного адміністративного приміщення – медичного університету. Проте силовики впоралися з усіма завданнями. Терористичну загрозу усунули.

Схожі статті