468×60
468×60

Цілісність нашої держави охороняють в зоні АТО бійці спецпідрозділу “Сокіл”

Чотири ротації провів на сході України співробітник спецпідрозділу управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Тернопільській області «Сокіл» – Михайло. Чоловік у правоохоронних органах з 2001 року. За плечима тринадцять років в спецпідрозділах міліції.

Вперше в зону проведення антитерористичної операції він поїхав у червні. Тоді його загін змінив на блокпостах під час ротації працівників міліції в Слов’янську. Проте потрапити одразу на місце призначення не вдалося. Вертоліт під час обстрілів в повітря не піднімався, бо гарантій, що його не зіб’ють, не давав ніхто. Було страшно, але хлопці гідно вистояли це випробування, без паніки та відмов добралися до пункту призначення.

Михайло каже, що на сході не страшно лише психічно хворим людям, але таким не місце в АТО. Людина, яка перестала боятися, може у будь-який момент зробити дурницю через яку страждатимуть усі. Служба проходила у постійній напрузі.

- Ми жили впродовж місяця в окопах на блокпосту. Мусили бути завжди напоготові, бо в любий момент міг підійти хто-небудь і підірвати чи захопити нас. Неодноразово нас попереджали про те, що у наш бік їдуть танки та інша техніка. Тому в основному переживання були перед невідомим, бо не знаєш, що має трапитися наступної хвилини.

Під час другої та третьої ротації Михайло ніс службу у Дзержинську Донецької області.
Четвертий раз, а це з 5 січня по 3 лютого, у ході ротації та розподілення поїхав в Маріуполь. Основне завдання, яке виконував його зведений загін – це контрдиверсійна робота, патрулювання міста, виявлення автомобілів, які перевозять зброю, вибухонебезпечні та заборонені речовини, а також осіб, які перебувають в розшуку.

Під час служби доля зводила бійців «Соколу» з різними людьми.

- Частина місцевого населення була невдоволена тим, що ми, як вони стверджували, прийшли на їхню землю і намагаємося її завоювати. Інші зустрічали нас позитивно.

Михайло розповідає, що серед представників ДНР також є різні люди з різними поглядами. Є там ідейні фанатики республіки, є такі, які відстоюють свої бізнес-інтереси, є представники іншої держави. Залишилися служити в ДНР і деякі правоохоронці, яким пообіцяли вищу зарплату.

Вдячні бійці спецпідрозділу «Сокіл» волонтерам та людям, які постійно допомагають та підтримують їх на сході. Проте, каже він, бракує в зоні АТО броньованої техніки та справних автомобілів.

Але незважаючи ні на що, правоохоронці готові й надалі їхати та захищати цілісність нашої держави.

 

Схожі статті