468×60
468×60

Земляків-нацгвардійців на Донеччині провідали правоохоронці Тернопільщини

Земляків-нацгвардійців, які охороняють стратегічний об’єкт поблизу Донецька, провідали правоохоронці Тернопільщини під час проведення чергової ротації на Схід України. На базу до силовиків привезли продукти та теплий одяг та інші необхідні речі.

- Наше завдання тут – здійснювати охорону газорозподільної станції, – розповідає старший інструктор Національної гвардії Тернополя Олександр Коротюк. – Поки тут тихо. За місяць часу тут ще не було ніяких надзвичайних ситуацій. Забезпечені ми також усім добре».

Привезли правоохоронці нацгвардійцям і подарунок від місцевого підприємця Василя Романовича. Чоловік уже неодноразово допомагав бійцям одягом, матрацами, продуктами харчування. Цього разу, поспілкувавшись з захисниками, він вирішив передати надзвичайно потрібний на посту сучасний бінокль. Відтепер, переконані хлопці, вони зможуть здалеку помітити ворога.

Наймолодшому бійцю, який несе службу в підрозділі Нацгвардії, дев’ятнадцять. Це син начальника управління кадрового забезпечення УМВС України в Тернопільській області Василя Крайника – Ігор. За плечима хлопця – армійська служба в лавах Нацгвардії. Далі – підписання військового контракту. Ігор – майстер спорту по боксу.

- Служба проходить добре, легше, звичайно, коли немає морозів. Часом чути постріли. Найбільше хочеться побачити рідних. Передав би вітання своїй коханій дівчині Христині, моїй любимій мамі та братові. Тата вже побачив – і стало легше. Прошу рідних не переживати, все буде добре і скоро я буду вдома.

Вдячні нашим бійцям і місцеві мешканці. Оператор газорозподільної станції Валерій Петренко. Чоловік каже, що з приїздом хлопців, стало спокійніше і безпечніше. Він пригадує, що усі страхіття розпочалися ще в травні 2014 року. Почався хаос та безвладдя. Їх не зачіпали, оскільки газ потрібен був.

- Хай вони тут будуть,я не хочу, щоб вони звідси їхали. З ними спокійно навіть незважаючи на обстріли. Без них страшнувато, якщо чесно. Особливо страшно було, коли стріляють. Йдеш на роботу, а над головою трасери літають.. Але хлопці прийшли, дай їм боже здоровя, хлопці молодці, вистояли. Я не хочу щоб вони їхали і я їм про це казав.

Єдине бажання місцевого населення – це мир. Люди щодня прокидаються з надією, що більше ніколи не почують пострілів та вибухів.

Підтримують наших бійців у зоні проведення антитерористичної операції подарунки від найменших українців – це листи, обереги та малюнки. Борису Річняку, бійцю Національної гвардії, на день святого Валентина зробили найцінніший подарунок дружина та донька.

- Надіслала мені доця з Тернополя, моя улюблена дівчинка- принцеса Діана. Вона написала, що дуже любить мене і вітає з днем Святого Валентина. З іншого боку написала дружина. Дуже приємно, ви не повірите, але такі слова та листи піднімають дух. Коли після служби приходиш, дуже приємно його читати і вдень, і ввечері, приємно бачити, що дома чекає дружина і донька.

Приїжджали до бійців волонтери, які також привезли листи від учнів Лановецького району. Зворушив хлопців вірш про Україну, написаний другокласницею Терезою. Діти просять силовиків бути обережними і повернутися додому живими та неушкодженими.

Схожі статті