468×60
468×60

П’ять автомобілів у Тернополі впродовж двох місяців викрав невідомий

Бізнес з продажу крадених автівок зорганізував у Тернополі місцевий житель. Чоловік протягом місяця викрав й продав п’ять транспортних засобів. Аби в покупців не виникало запитань щодо непомірно низької вартості легківок, казав що викупив їх у власників в зоні АТО. Злочинну схему викрили співробітники управління карного розшуку обласної міліції.

Із заявою про зникнення автівки «ВАЗ – 21099» ще на початку січня звернувся мешканець обласного центру. Чоловік повідомив, що на ніч залишив транспорт у дворі будинку, а вранці автомобіля вже не було.

Протягом місяця до правоохоронців надійшло ще три заяви від автовласників з Тернополя. Усі автівки зникли вночі.

У ході перевірки оперативники з’ясували, що до всіх крадіжок причетний 22-річний раніше судимий, безробітний мешканець Тернополя. Молодик у злочинах зізнався. Вже під час розслідування міліціонерам стало відомо, що зловмисник причетний ще до одного викрадення транспортного засобу.

За словами начальника карного розшуку обласної міліції Степана Яцуха, чоловік викрадав лише ті автомобілі, які не були обладнані сигналізацією. Крадені автівки він переганяв у Підгаєцький район та збував їх особам, які займаються перепродажем транспортних засобів.
Ціну ставив дешевшу за реальну, пояснюючи покупцям, що машини придбані в зоні АТО і людям терміново були потрібні гроші. За одну автівку в середньому брав 1,5 – 2 тисячі американських доларів. Клієнти на товар знаходилися швидко.

Під час проведення обшуків оперативники карного розшуку обласної міліції виявили три чужі автівки та запчастини ще від двох транспортних засобів, які були викрадені першими.

Наразі правоохоронці перевіряють причетність чоловіка до інших злочинів, скоєних як на території Тернопільщини, так і в сусідніх областях.

Автокрадію інкримінують частину 2 статті 289 Кримінального кодексу України – незаконне заволодіння транспортним засобом. Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Схожі статті