468×60
468×60

Пам’ять героїв Небесної Сотні вшанували міліціонери Тернопільщини

Цими днями вся країна вшановує героїв Небесної Сотні. Не залишилися осторонь й тернопільські міліціонери, провівши молебень у капличці управління УМВС України в Тернопільські області. Пом’янули загиблих під час масових акцій протесту й працівники обласної державтоінспекції.

- Завжди будь-яка боротьба потребує жертв і ці люди, яких ми сьогодні називаємо Небесною Сотнею, вони віддали своє життя, вони були вбиті агентами іншої держави для того, щоб посіяти розбрат серед народу, – сказав Владика Нестор, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький УПЦ КП.- Господь зробив так, щоб їхні жертви не були марними. Сьогодні ми вшановуємо їх, як тих, хто став відправною точкою для створення нової держави. Нехай подвиг Небесної Сотні для всіх нас буде прикладом, як треба любити Україну, як треба бути готовими за заповіддю Божою віддати все заради своїх ближніх, заради тих, хто живе на нашій українській землі.

Молитвою та покладанням квітів до могили вшанували правоохоронці обласного управління міліції разом із колегами Збаразького райвідділу пам’ять Героя України Устима Голоднюка.

Днями на місці поховання учасника Небесної Сотні освятили пам’ятник – козацький хрест, який символізує козацький дух та долю Устима. Поруч лежить блакитна каска. Саме у такій хлопець загинув на Майдані, – каже батько Володимир. Чоловік вдячний усім, хто пам’ятає про його сина.

- Дякую, що не забувають про мою дитину колишні колеги по роботі. Сьогодні провідати могилу мого сина та висловити щирі співчуття прийшло все керівництво управління внутрішніх справ. Я їм дуже вдячний за це.
Мій Устим був козаком по духу іза долею. Тому я поставив такий хрест. Життя змінилося, я втратив єдиного сина. В мене було життя до загибелі Устима і є життя після. Намагаюся з цим навчитися жити. Біль не вщухає.

Віддати честь герою України Устиму Голоднюку прийшли його друізі. Вони переконані, що Герої не вмирають і пам’ять про Небесну Сотню закарбується у серцяхї українців назавжди.

Схожі статті