468×60
468×60

Правоохоронці краю підбили підсумки роботи у 2014 році

Про підсумки оперативно-службової діяльності органів і підрозділів внутрішніх справ області за 2014 рік та заходи УМВС щодо підвищення її ефективності у першому кварталі 2015-го, про стан розслідування кримінальних правопорушень, забезпечення охорони громадського правопорядку та безпеки дорожнього руху в області говорили на розширеному засіданні колегії УМВС України в Тернопільській області.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника обласного управління міліції Олександра Богомола, незважаючи на складну соціально-політичну та криміногенну ситуацію в Україні, пов’язану з активними протиправними діями сепаратистів та інших найманців у Донецькій та Луганській областях, реалізація організаційних і практичних заходів дозволила поступово стабілізувати криміногенну ситуацію в області на пріоритетних напрямках оперативно-службової діяльності.

Суттєво зріс рівень правоохоронного обслуговування населення. Покращилася якість розгляду і прийняття процесуальних рішень за заявами і повідомленнями про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Протягом минулого року до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 85,2% рішень за результатами розгляду заяв і повідомлень з ознаками кримінальних правопорушень.

У 2014 році зменшилася кількість фактів нанесення тяжких тілесних ушкоджень, розбоїв, грабежів, вимагань, хуліганств, тілесних ушкоджень середньої тяжкості та дорожньо-транспортних пригод, в яких загинули люди.

Для проведення антитерористичної операції на Сході України в рамках шістнадцяти ротацій задіяли майже 700 працівників міліції, у тому числі працівників батальйону патрульної служби особливого призначення «Тернопіль». Під постійним контролем керівництва було вирішення питань щодо їх забезпечення озброєнням, форменим одягом, засобами індивідуального бронезахисту та іншим спорядженням.

За словами правоохоронців, їхня робота стала прозорою та відкритою, у бік покращення змінилися підходи співпраці з населенням та кадровій політиці. Активно працює громадська рада, реформуються система належного контролю за діями автоінспекторів, удосконалюється програмне забезпечення для більш ефективного реагування на дзвінки, що надходять на лінію 102 та їх аналізу.

Олександр Богомол у ході наради заявив, що одним із чинників загострення оперативної обстановки, пов’язаної зі злочинами, передусім насильницько-майнової спрямованості, є недооцінка керівниками міліції такої важливої складової роботи, як профілактика правопорушень.

Окрім цього керівник міліції сказав бути пильними, контролювати спосіб життя та поведінку підлітків, які перебувають на профілактичних обліках. Виявляти неповнолітніх, які займаються бродяжництвом та жебракуванням, забирати їх з громадських місць та надавати соціальну допомогу. Посилити оперативний контроль за особами, які звільнилися з місць позбавлення волі.

З метою недопущення надзвичайних подій за участі особового складу організувати та провести індивідуально-виховну та психопрофілактичну роботу із співробітниками, які проходили службу в зоні проведення АТО.

Олександр Богомол закликав усіх до плідної роботи у 2015 році.

Схожі статті