468×60
468×60

Правоохоронці встановлюють особу зловмисника, який здав фальшиві євро

У Почаївському відділенні «Ощадбанку» невідомий обміняв фальшиві євро на українську валюту. За словами касирів банківської установи, до віконця каси зловмисник підійшов у розпалі робочого дня. Перед тим, як здійснити операцію купівлі-продажу валюти, згідно встановлених правил, продемонстрував працівниці банку свій паспорт. Відтак, попросив обміняти три купюри по двісті євро на українські гроші.

Неладне касирка запідозрила щойно взяла іноземні банкноти в руки. Покладатися лише на власні відчуття не стала. Як повідомив перший заступник начальника Кременецького райвідділу міліції Артур Собчук, жінка майже двадцять хвилин сканувала їх на пристрої, призначеному для оперативної перевірки дійсності грошових знаків. Однак сканер показав, що лише деякі ознаки захисту купюр не відповідали вимогам європейських банкнот. На відео з камер спостереження помітно, що перевіркою на пристрої касир не обмежилася. Разом із колегою взялася порівнювати отримані від клієнта банкноти зі зразком у методичному посібнику.

Тим часом у відділенні зібралася чимала черга. Зрештою, касир прийняла рішення провести операцію купівлі-продажу валюти. В обмін на шістсот євро видала чоловікові майже дванадцять тисяч гривень. Після цього він покинув приміщення банку.

Під кінець робочого дня сумніви, щодо справжності підозрілих банкнот у касирки лише посилилися. Враховуючи усі обставини, керівники банківського відділення повідомили про випадок місцевих правоохоронців, а гроші направили для перевірки у Нацбанк.

Експертиза, проведена департаментом грошового обігу Національного банку України підтвердила, що купюри підроблені.

По даному факту міліціонери відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 199 Кримінального кодексу України – виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту, а також збут підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї. Триває слідство.

Камера відеоспостереження зафіксувала зловмисника. Уважно придивіться до зображення, якщо ви впізнали особу, телефонуйте за номерами у Кременці (код 03546) 2-22-45, 2-19-36, або 102 у будь-який підрозділ міліції.

 

Схожі статті