468×60
468×60

Репресій та зловживань з боку працівників міліції не буде, – заявив Олександр Богомол

Про резонансні злочини та події, які трапилися у січні цього року, розповів під час брифінгу представникам засобів масової інформації тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласного управління міліції Олександр Богомол.

Проінформував “четверту владу” про хід розслідування вбивства на Теребовлянщині, яке трапилося 15 січня.

Зупинився Олександр Богомол і на події, яка 16 січня відбулася у Кременці. Того дня громадські активісти провели мітинг біля стін Кременецького райсуду та люстрацію служителів Феміди. Міліція райвідділу порушила кримінальне провадження за статтями 296 частиною 2 – хуліганство, а також 377 частиною 2 – насильство щодо суддів. Розслідування перебуває під контролем.

Окремо розслідують правоохоронці і дії працівників міліції, які в момент мітингу перебували під стінами суду. Покарані будуть ті, хто недобросовісно виконував службові обов’язки під час, так званої, люстрації.

Олександр Богомол запевнив, що репресій до жодного громадського активіста не було і не буде, провадження розслідуватиметься в межах закону. Підозру оголошено двом особам, а уже суд обиратиме запобіжні заходи.

Пояснив свою позицію керівник міліції і щодо публікації, в яких звинувачували правоохоронців та представників КРУ у поборах. Наразі триває службова перевірка. Якщо у її ході буде доведено вину працівників у погонах, то вони понесуть покарання. Якщо ж ні – то Олександр Богомол за відновленням честі та справедливості міліціонерів звернеться до суду.

Підтвердив головний міліціонер краю і інформацію про відкриття кримінального провадження щодо напису, який з’явився на сторінці Фейсбук у одного з активістів “Автомайдану”. Триває перевірка у ході якої слідчі встановлять, хто і з якою метою розмістив в інтернет-мережі погрози в бік правоохоронців з елементами нецензурної лексики.

Схожі статті