468×60
468×60

Підозрюваного у вбивстві мешканки Теребовлянщини затримали правоохоронці

Фото та відео з камер спостережень, злагоджена робота правоохоронців Теребовлянського, Борщівського, Чортківського, Гусятинського та Тернопільського райвідділів міліції, а також розрахунок грошима, заплямованими кров’ю, допомогли правоохоронцям краю затримати підозрюваного у вбивстві чоловіка.

Нагадаємо, 15 січня у Теребовлянський райвідділ міліції надійшло повідомлення про вбивство двадцятитрьохрічної місцевої мешканки. Зловмисник наніс дівчині ножові поранення і викрав з каси овочевого кіоску дві тисячі гривень.

За словами Олександра Богомола, тимчасово виконуючого обов’язки начальника обласного управління міліції, дівчина працювала продавцем в торговому закладі. О 17.30, коли вона закривала кіоск, з метою пограбування зайшов злочинець наніс їй від 15 до 20 ударів ножем. Дівчина померла на місці. Труп її виявили родичі і власник через годину після події.

- Я приїхав у Теребовлю десь о 18.40, – пригадує власник магазину Володимир Чайковський. – Побачив увімкнене в приміщенні світло, але замка не було. Я відкрив вхідні двері – не побачив нічого, коли відчинив другі – побачив кров. Вибіг на вулицю і викликав швидку та міліцію. Я був шокований.

На розшук підозрюваного підняли підрозділи п’яти райвідділів міліції та оперативників обласного управління карного розшуку та інших служб. Прикмети чоловіка, взяті з камер відеоспостережень, розіслали по всіх відділах міліції Тернопільщини та сусідніх областей.

- В ході проведених заходів працівниками Теребовлянського райвідділу, управління карного розшуку та Борщівського РВ було встановлено, що до даного злочину причетний житель Скала-Подільська, неодноразово судимий, – розповів начальник Теребовлянського райвідділу міліції Микола Сивуля

За словами начальника Борщівського райвідділу міліції Володимира Горб’яка, як тільки вони отримали орієнтування на підозрюваного і інформацію про те, що він на таксі прибув у їхній райцентр, по тривозі підняли весь особовий склад.

Розпочалося відпрацювання Борщова. Перевірялося все – заклади громадського харчування, магазини, автозаправки, закинуті приміщення. За тридцять хвилин надійшла інформація, що підозрюваний пересів у інше таксі і виїхав у бік Скали-Подільської.

Затримали чоловіка у суботу, 17 січня, коли той намагався втекти на Хмельниччину. У вбивстві підозрюваний зізнався.

Це не перший злочин, скоєний ним. Тридцятиоднорічний мешканець Скали-Подільської потрапив в поле зору правоохоронців ще у 14 років. У місцях позбавлення волі він провів майже півжиття – сімнадцять років. У жовтні 2014-го вийшов на волю.

За словами правоохоронців, чоловіка підозрюють у скоєнні ще одного розбійного пограбування на Чортківщині.

Затриманому інкримінують правопорушення за статтею 115 частина 2 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів), статтю 187 частина 4 – розбій. Наразі чоловіку оголошено про підозру і він поміщений в ізолятор тимчасового тримання Теребовлянського райвідділу міліції. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Схожі статті