468×60
468×60

Рівень загальної злочинності на Тернопільщині – один з найнижчих в Україні

“Суспільно-політичні події в країні та області у 2014 році суттєво відобразилася на криміногенній ситуації на Тернопільщині і дещо спричинили розбаласування роботи правоохоронних органів в плані захисту прав і законних інтересів громадян, профілактики правопорушень та усунення причини, що зумовили їх вчинення”, – про це на зустрічі з представниками засобів масової інформації Тернопільщини сказав тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласного управління міліції Олександр Богомол.

Як наслідок, у 2014 році загальна злочинність зросла на 7,6%, майже на дев’ять відсотків збільшилася кількість тяжких та особливих злочинів.

Більш як 58 тисяч заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події внесені у 2014 році до Єдиного обліку органів і підрозділів внутрішніх справ області. З них – 5500 кримінальних справ внесено внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та перебуває на обліку. 1479 відносяться до категорії тяжких та особливо тяжких.

Проблемними залишаються питання скоєння навмисних вбивств, крадіжок, незаконних заволодінь автотранспортом та шахрайств.

- Підсумовуючи рік, що минув, правоохоронці Тернопільщини розкрили всі навмисні вбивства, три факта нанесення тяжких тілесних ушкоджень зі смертельним наслідком, п’ять вимагань, – розповів Олександр Богомол. – Ефективніше спрацювали міліціонери і в плані розкриття згвалтувань, крадіжок, тілесниих ушкоджень та підпалів.

Впродовж року, що минув, правоохоронці виявили 123 злочини, пов’язаних з незаконним поводженням зі зброєю та боєприпасами.

469 кримінальних правопорушень викрито у сфері розповсюдження наркоманії в суспільстві та боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів. Ліквідовано 13 наркопритонів, з незаконного обігу вилучено понад 109,7 кілограм наркотичних засобів.

Не оминули нашу область і злочини, пов’язані з кіберзлочинністю, каже Олександр Богомол. Відкрили слідчі 89 кримінальних проваджень, які стосувалися торгівлі людьми та порушення суспільної моралі.

Триває боротьба на Тернопільщині і з економічною злочинністю. Під постійним наглядом міліціонерів краю перебуває  гральний бізнес. На Тернопільщині припинено діяльність 47 об’єктів цієї сфери. З підпільних гральних закладів вилучено 327 одиниць грального обладнання, у тому числі 16 гральних автоматів, 21 персональний комп’ютер, 19 моніторів, 19 терміналів та інших ігрових засобів.

Виконуючий обов’язки головного міліціонера краю запевнив, що вони постійно контролюють та протидіють незаконним валютним операціям, розповсюдженню курильних сумішей, а також триває боротьба з протиправною діяльністю конвертаційних центрів і підприємств з ознаками фіктивності.

Зросла у 2014 році кількість ДТП з потерпілими – 351, у тому числі загиблих у аваріях 69 і травмованих - 449 осіб.

Під час нагляду за дорожнім рухом виявлено 26 тис. 305 порушень правил дорожнього руху, у тому числі зафіксовано 3091 факт керування транспортними засобами у нетверезому стані.

Подякував Олександр Богомол всім волонтерам, громадським організаціям та населенню за допомогу у зборі та відправці правоохоронців в зону проведення антитерористичної операції.

- Стан забезпечення законності та правопорядку, дотримання прав і свобод громадян, протидії злочинності на території обслуговування перебуває на постійному контролі керівництва управління, – запевнив Олександр Богомол.

 

Схожі статті