468×60
468×60

Розпивання спиртних напоїв призвело до вбивства

vbybstvoДо працівників місцевого райвідділу зателефонував 51-річний мешканець села Соколів Бучацького району і повідомив, що у його будинку помер 56-річний односельчанин.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Первинний огляд тіла показав, що чоловік пішов з життя не сам. Згодом версію насильницької смерті підтвердили і судмедексперти.

Як розповів старший слідчий в ОВС слідчого управління обласної міліції Андрій Дзюрбель, правоохоронці одразу встановили, хто позбавив життя загиблого.

Причетним до важкого злочину виявився 51-річний господар помешкання. Своєї провини чоловік не намагався приховати і зізнався, що напередодні побив потерпілого, але не думав, що той помре.

Зі слів підозрюваного, того дня у нього в гостях був знайомий, з яким вони розпивали спиртне. Згодом до їхньої компанії приєднався і потерпілий. Щоправда, прийшов з порожніми руками. Це обурило господаря будинку. Він почав виганяти гостя. Останній не хотів йти. Тоді підозрюваний накинувся на нього. Бійку припинив знайомий, який став свідком події.

Він вивів потерпілого на вулицю, але він знову повернувся до столу. Так тривало декілька разів. Востаннє підозрюваний знову побив гостя допоки той не впав на підлогу, а сам пішов спати.
Вранці виявив потерпілого, який не подавав ознак життя. Тому викликав правоохоронців.

Фахівці встановили, що смерть чоловіка настала від травми голови, яка зумовлена нанесенням численних тілесних ушкоджень.

Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу підозрюваному. Наразі ж він затриманий відповідно до статті 208 КПК. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статтею 121 ККУ – умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Триває досудове розслідування.

Схожі статті