468×60
468×60

Тернопільська міліція несе посилений варіант служби та стежить за безпекою на стратегічних об’єктах краю

1З метою недопущення й запобігання вчиненню на території області тяжких та особливо тяжких резонансних злочинів, диверсій та терористичних актів правоохоронці Тернопільщини почали працювати у посиленому режимі.

Під пильним наглядом міліціонерів об’єкти державної та інших форм власності, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Як повідомив заступник начальника обласного управління внутрішніх справ Руслан Балик, посилений варіант служби завжди запроваджується під час масових святкувань, аби не допустити порушень громадського порядку, попередити злочинність. Та цього року увага правоохоронців акцентована ще й на недопущення диверсій, провокацій, терористичних актів, адже в державі – нестабільна суспільно-політична ситуація.

- Порівняно з іншими регіонами, на Тернопільщині – спокійно. Дбають про стабілізацію ситуації усі правоохоронні відомства, і міліція в тому числі, а також громадськість,- каже Руслан Балик. – Проте й пересічні громадяни не повинні втрачати пильності. Ми звертаємося до мешканців краю ретельно спостерігати за оточенням, реагувати на будь-які підозрілі предмети чи осіб. Якщо маєте якісь підозри, негайно телефонуйте до найближчого відділення міліції чи на 102.

Стратегічні об’єкти теж під посиленим контролем правоохоронців. Сформовані мобільні наряди міліціонерів, які постійно стежать за безпекою таких територій. Зі слів Руслана Балика, керівництво обласного управління внутрішніх справ Тернопільщини прийняло відповідне рішення після подій в Маріуполі Донецької області, коли невідомі підірвали залізничний міст.

У зв’язку з підвищеним рівнем терористичної загрози міліціонери забезпечують негайне реагування на всі повідомлення про виявлення підозрілих пакунків, валіз а також повідомлень про замінування. А громадянам нагадують про те, як потрібно діяти у подібних випадках: у жодному разі не переміщувати виявлений предмет, забезпечити ізоляцію місця його знаходження наявними підручними засобами; негайно повідомити чергову службу УМВС про виявлену знахідку, місце її розташування; оперативно і точно виконувати всі рекомендації правоохоронців.

Наряди міліції патрулюють всі місця проведення масових святкувань,особливу увагу приділяють тим закладам, де збираються діти.

- За усіма місцями проведення новорічних та різдвяних свят, розважальними закладами для дітей закріплені працівники структурних підрозділів УМВС та міськрайорганів, – деталізує заступник начальника тернопільської міліції.

Безпека дорожнього руху, контроль за реалізацією піротехнічних засобів теж в полі зору міліції Тернопільщини. Руслан Балик нагадує, що діяльність, яка пов’язана з торгівлею піротехнічними виробами, підлягає ліцензуванню, тобто піротехніку можуть продавати лише підприємці, фізичні або юридичні особи, які мають відповідну ліцензію Міністерства внутрішніх справ України. Також, зі слів заступника начальника управління, ухвалено рішення міськради щодо заборони використання салютів та феєрверків у період новорічно-різдвяних свят у зв’язку з тим, що в країні триває антитерористична операція. Тому варто з розумінням поставитися до таких обмежень.

Загалом на охорону громадського порядку краю залучено майже півтори тисячі працівників міліції та бійців Національної гвардії України.

Схожі статті