468×60
468×60

Міліціонерів, які порушують Закон, притягують до відповідальності

1Першочерговий обов’язок людей у міліцейській формі – служити Закону та дотримуватися його. Тим, хто переступив цю межу, не місце в правоохоронних органах. Відтак, на часі модернізація органів внутрішніх справ, перетворення міліцейської структури у правоохоронне відомство європейського взірця.

Міліція – чи не єдиний орган, який проходить так зване «самоочищення», адже в її складі є підрозділи, які стежать за дотриманням законності самими співробітниками органів внутрішніх справ. Такий контроль здійснює інспекція з особового складу управління кадрового забезпечення та служба внутрішньої безпеки.

З цією метою співробітники даних підрозділів постійно перевіряють дисципліну та дотримання закону працівниками міліції області. Без уваги не залишається жодне правопорушення, вчинене людьми у формі.

Цього року співробітники інспекції з особового складу спільно з оперативниками внутрішньої безпеки виявили 10 співробітників міліції, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. За кожним фактом провели службове розслідування, матеріали були скеровані до суду для прийняття відповідних рішень. Усі порушники звільнені з органів внутрішніх справ.

Самоочищення правоохоронних органів триватиме й надалі, запевняє керівництво тернопільської міліції. Чистота у лавах правоохоронців, бездоганне виконання ними своїх службових обов’язків – запорука людської довіри та поваги.

Схожі статті