468×60
468×60

Через масове отруєння людей правоохоронці відкрили кримінальне провадження

66З діагнозом гостра кишкова інфекція в Тернопільську комунальну міську лікарню швидкої допомоги №1 звернулося дев’ятнадцять мешканців обласного центру та району віком від 18 до 50 років. Всі пацієнти зі схожими симптомами, а також середнім та важким отруєнням.

За період з 13 по 17 грудня, розповідає Оксана Кадубець – виконуюча обов’язки завідувача інфекційного відділення Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги, в інфекційне відділення госпіталізовано 19 хворих зі скаргами на гіпертермію, нудоту, багатократне блювання, болі в животі та діарею.

Про масове отруєння медики попередили правоохоронців. За попередньою інформацією, усі люди захворіли після вживання кондитерських виробів. За словами потерпілих, усі вони їли торт «Наполеон», тістечка «Картопелька» та «Рафаело», а також іншу здобу, куплену в торгових точках в різних мікрорайонах Тернополя.

За словами Андрія Петрушевича, старшого слідчого Тернопільського міськвідділу міліції, більшість з них вживали кондитерські вироби одного з підприємств міста Шумська. Це підприємство здійснює свою торгівлю у магазинах Тернополя. На даний час відкрите кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 325. Санкція статті передбачає обмеження волі строком понад 3 роки.

Санепідемстанція вилучила та опечатала усю продукцію даного виробника. Триває слідство.

Схожі статті