468×60
468×60

Із зони АТО повернулися правоохоронці Тернопільщини

Більш як 100 правоохоронців Тернопільщини повернулося зі сходу додому в рамках чергової ротації. Впродовж місяця п’ятнадцять державтоінспекторів, 50 представників батальйону спецпризначення “Тернопіль” та 45 бійців зведеного загону силовиків несли службу в зоні проведення антитерористичної операції.

Місяць чекання тягнувся, як рік для дружини правоохоронця Іванни Дідушин. Жінка каже, що цей час для усієї родини був дуже важкий. Щодня та щохвилини вони молилися й чекали на дзвінок від рідного, найближчого, коханого чоловіка та татуся Віктора.

- Він завжди нас заспокоював і казав не переживати, що у нього все добре. Я, як жінка міліціонера, змушена була вірити в ці слова, але в душі знала, що можливо це не так. Себе підтримувала надією, що все буде добре і цим ми жили кожну хвилину весь цей важкий для нас місяць. І та надія нас підтримувала до сьогодні.

З нетерпіння очікувала на повернення тата і Василина. Дівчинка рахувала дні до зустрічі з рідною людиною. Про те, що тато поїхав в АТО вона нікому не розповідала. Знала лише її класний керівник та найліпша подруга.

- Сумувала, бо я його дуже-дуже люблю. Спочатку трохи незвично було, що тато поїхав. Ми на уроках робили патріотичні відкритки, які надсилали солдатам, я браслет плела спеціально для тата, – розповіла Василина Дідушин.

З 16 листопада по 16 грудня 15 працівників державтоінспекції несли службу на сході України. Вони забезпечували громадський порядок та несли службу на блокпостах Горлівки, Попасної та дороги на Слов’янськ.

Ми несли службу на блокпостах, каже Василь Барановський – начальник сектору профілактичної роботи УДАІ В Тернопільській області. Ми перевіряли транспортні засоби щодо перевезення незаконних вантажів. Свої обов’язки виконали без зауважень і у повному складі, а це 15 чоловік, живі та здрові повернулися додому.

Працівників державтоінспекції, які повернулися з зони АТО нагородили медаллю “За Оборону Рідної Держави”. Не вперше їздив на схід нашої держави начальник сектору УДАІ в Тернопільській області з оформлення матеріалів ДТП Юрій Юрик. Його керівництво міліції відзначило орденом “Єдність та Воля”.

Схожі статті