468×60
468×60

Тернопільські правоохоронці вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

14 грудня в Україні вшановують ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну квітневу трагедію 1986 року.

Понад двісті правоохоронців Тернопільщини, ризикуючи власним здоров’ям, боролися з наслідками атомної катастрофи. Наші земляки з честю виконували свій обов’язок перед народом – забезпечували евакуацію населення, організовували рух транспорту, підтримували громадський порядок та забезпечували цілодобовий пропускний режим у 30-кілометровій зоні.

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС тернопільські міліціонери запросили в обласне управління внутрішніх справ усіх ветеранів та працівників органів внутрішніх справ, які брали участь у ліквідації глобальної ядерної катастрофи. У тридцяти правоохоронців так званий «мирний атом» вже забрав життя. Світлу пам’ять всіх, хто передчасно пішов із життя внаслідок цієї аварії, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Зі словами вдячності до ліквідаторів звернувся заступник начальника обласного управління Олег Ляхович:
«Теплі слова подяки хочу виразити усім, присутнім, хто був першим у найтяжчу пору весни і літа 1986 року. Кожен із Вас самовіддано працював, покладаючи на вівтар Вітчизни свої сили та здоров’я. Дозвольте від імені колегії Управління побажати передусім довгих років життя та міцного здоров’я. Сімейного благополуччя та успіхів в нашій загальній справі – зміцнені правопорядку на благо української держави. Глибока Вам вдячність і світла шана…»

Ветеранів та працівників міліції, які брали участь у ліквідації аварії, нагороджено Почесними грамотами та медалями.

Продовжилися урочисті заходи в парку Національного Відродження. Працівниками та ветеранами Державної служби охорони та правоохоронці взяли участь у спільній молебені за загиблими героями ліквідаторами та поклали до підніжжя меморіалу квіти.

Схожі статті