468×60
468×60

«Фірмові» шкарпетки в’язали у підвалі на Тернопільщині

Візерунок, схожий на торговий знак бренду «ADIDAS» та етикетки «Житомирської панчішної фабрики» використовували мешканці одного з райцентрів Тернопільщини для виготовлення шкарпеток власного виробництва. У поле зору правоохоронців  подружжя бізнесменів потрапило ще на початку 2014-го.

За інформацією правоохоронців, підпільний цех діяв щонайменше два роки. Товар підприємці штампували у підвалі власного помешкання. Для цього закупили обладнання, якого б вистачило, аби облаштувати міні-фабрику з виробництва панчішної продукції.

- Під час проведення санкціонованого обшуку з’ясувалося, що підозрювані у своєму будинку встановили повноцінну лінію для виробництва і пакування шкарпеток, – повідомили в управлінні держаної служби боротьби з економічною злочинністю обласної міліції. – У них вилучили 20 станків різних моделей, понад 80 тисяч етикеток та майже чотири з половиною тисяч пар готової продукції.

Виробничою справою займався чоловік, а дружина – збутом товару. «Фірмові» шкарпетки можна було придбати на ринках Теребовлі, Тернополя і Хмельницького.

На даний час щодо підприємців відкрито кримінальне провадження за правовою кваліфікацією частини 3 статті 229 Кримінального кодексу України – незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару.

Схожі статті