468×60
468×60

На Луганщині СБУ затримала бойовика, який постачав терористам російську зброю та вибухівку

1Служба безпеки України викрила бойовика так званої «ЛНР», який переправляв терористам зброю та вибухівку з Росії. 47-річного громадянина України було затримано в одному з населених пунктів Міловського району Луганської області.

У ході слідства бойовик зізнався, що пройшов спеціальну підготовку в Росії, на базі для найманців на території Ростовської області. Протягом півроку він воював у Луганської області на боці терористів та забезпечував незаконні поставки боєприпасів і зброї з Ростовської області РФ до України. За словами затриманого, на ділянці, за яку він відповідав, трафіком зброї керували співробітники ФСБ РФ із позивними «Кадет» та «Фірс». Завантажували засоби ураження у транспортні засоби також російські військовослужбовці.

До свого села на Міловщині бойовик повернувся після поранення і одразу розпочав вербувати місцевих мешканців до терористичних угруповань. Під час затримання він намагався чинити правоохоронцям збройний опір.

Стосовно затриманого слідчі СБУ розпочали досудове розслідування за ст.258-3 Кримінального кодексу України, що визначає відповідальність за створення терористичної організації або участь у ній. Бойовику загрожує від 8 до 15 років ув’язнення. Його взято під варту.  Триває слідство.

Схожі статті