468×60
468×60

Квартирних злодіїв затримали правоохоронці Тернополя

Групу осіб, які підозрюються в обкраданні квартир у Тернополі, затримали працівники карного розшуку.

За словами начальника обласного управління карного розшуку  Степана Яцуха, під час відпрацювання обласного центру на вулиці Коперника правоохоронці помітили трьох осіб, які вели себе підозріло. Вони зайшли в під’їзд одного з будинків, а через кілька хвилин винесли звідти білий сейф.

- Дані особи були затримані на місці скоєння злочину. Як виявилося в ході досудового розслідування, двоє з них є громадянами Грузії 1975 та 1966 років народження. Ще один 1986 року народження громадянин України.

Один з іноземців проживає на Україні уже 6 років. Має тут дружину та двоє дітей. Інший перебуває на території області лише дві тижні і приїхав сюди з метою відкриття бізнесу. Щодо українця, то він брат дружини одного з грузинів.

- Дані громадяни в скоєному зізналися і вину свою визнали повністю, – каже слідчий міського відділу міліції Максим Богуцький. – Свій вчинок вони пояснюють тим, що роботи нема, а грошей на прожиття не вистачає. Тому один з іноземців йшов по квартирах у під’їзді та стукав у двері. Якщо їх відчиняли, то вони представлялися волонтерами, які збирають пожертви. Заходили в те помешкання, де нікого не було.

В квартиру проникали, ламаючи замки. Під час затримання у чоловіків вилучили грошей та техніки на 22 тисячі гривень. За словами Максима Богуцького, наразі слідчі відпрацьовують ще декілька справ до яких можуть бути причетні затримані.

Схожі статті