468×60
468×60

Тривають слідчі дії щодо заяви журналіста інтернет-видання

Розслідування, яке стосується журналіста одного з інтернет-видань Тернополя буде об’єктивним та повним, – про це на зустрічі з журналістами запевнив тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласного управління міліції Олександр Богомол.

Нагадаємо, що 20 листопада на лінію 102 зателефонував чоловік і повідомив, що його утримують в приміщенні.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група та працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю.

За даним фактом порушене кримінальне провадження за статтями 171 частиною 2 – переслідування, перешкоджання законній журналістській діяльності, а також за статтею 146 частиною 1 – позбавлення волі особи.

Наразі проведені необхідні первинні слідчі дії та триває розслідування.

Категорія таких кримінальних проваджень, каже Олександр Богомол, знаходиться на контролі як в обласній міліції, так і в міністерстві.

- Я доручив перевірити реєстрацію та роботу громадської організації, яку очолює фігурант кримінального провадження. Усю інформацію після завершення досудового розслідування ми повідомимо засобам масової інформації.

Відповідно до кримінально-процесуального законодавства, потерпілий може отримати захист, як учасник кримінального процесу, – наголосив очільник міліції.

Звернувся Олександр Богомол і до мешканців краю. Він нагадав, що по області цілодобово працює лінія 102 і міліція  оперативно реагує на всі дзвінки та повідомлення.

Схожі статті