468×60
468×60

Зі Сходу повернулися тернопільські нацгвардійці

Після майже двомісячного перебування в зоні АТО додому приїхали тридцять бійців резервного батальйону Національної гвардії України, що дислокується у Тернополі. Усі вони з честю та гідністю виконали свій службовий обов’язок та повернулися у повному складі.

- Основне, що ви повернулися додому живими та неушкодженими, – звернувся до гвардійців командир батальйону Віктор Шершун. – Я вдячний вам за мужність, відвагу і героїзм, які ви проявили в нелегких умовах, перебуваючи на службі в зоні ведення бойових дій.

На Сході України військослужбовці Нацгвардії перебували 50 діб. Вони несли службу на блок-постах, охороняли громадський порядок, патрулювали населенні пункти, допомагали місцевим жителям.

Командир батальйону нагородив усіх бійців грамотами за сумлінне виконання службових обов’язків, дехто з вояків отримав й позачергове військове звання.

Рідні та близькі з квітами і палкими обіймами зустрічали своїх захисників. Вони зізнаються, майже два місяці жили у тривозі, було важко, але основне, що їхні батьки, чоловіки, сини, брати приїхали живими.

Вадим Басистюк, заступник командира роти з виховної роботи Національної гвардії України, який повернувся зі Сходу, вдячний найріднішим за підтримку.

- Хочу подякувати усім, хто нас чекав, молився за нас, підтримував, – каже військовослужбовець. – Хочу подякувати також волонтерам, які допомагали нам з екіпіруванням, продуктами, теплими речами.

Наразі бійці отримали відпустку, під час якої зможуть побути з близькими та рідними. Після чого повернуться у військову частину для подальшого несення служби.

Схожі статті