468×60
468×60

Півтисячі дітей-переселенців знайшли притулок на Тернопіллі

1Більше тисячі семисот осіб прибули до Тернопільської області з тимчасово окупованої території та зони проведення АТО, – про це повідомили у міграційній службі Тернопільщини.

Трохи менше трьохсот із них приїхали в область з півострова, решта громадян – жителі материкової частини України. Левова частка вимушених переселенців – діти та жінки.

Територіальні підрозділи УДМС в області уже надали понад півтисячі адміністративних послуг вимушеним переселенцям.

Близько двохсот громадян зареєстрували своє місце проживання, більше сотні – місце перебування. Зокрема, від вимушених мігрантів прийнято 21 заяву про втрату паспорта громадянина України, оформлено 34 паспорти громадянина України та 95 паспортів громадянина України для виїзду за кордон.

Також Управління ДМС України в області приступило до реалізації урядових рішень, спрямованих на забезпечення прав вимушених мігрантів, зокрема, розпочато видачу довідок, що підтверджують місце перебування громадян, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї.

Працівники міграційної служби області націлені не лише на те, щоб оперативно реагувати на усі звернення осіб з цієї категорії українців, а й працювати на випередження. Задля цього з переселенцями регулярно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо умов отримання адміністративних послуг.

Нагадуємо, що консультацію з питань, які належать до компетенції служби, вимушені мігранти із тимчасово окупованої території та зони проведення АТО можуть отримати особисто у територіальному підрозділі міграційної служби за місцем свого перебування або ж, зателефонувавши на гарячу лінію Управління за номером у Тернополі (код 0352) 27-13-89.

Схожі статті