468×60
468×60

Підпільний цех з виготовлення алкоголю в антисанітарії виявили на Теребовлянщині

240 літрів спирту, 28 каністр ємністю по 240 літрів та 16 десятилітрових пластикових пляшок із різким запахом спирту, порожню тару та понад 5400 гривень – усе це виявили працівники відділу боротьби зі злочинами в базових галузях та сферах економіки, сфері земельних відносин та на фондовому ринку УДСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області під час проведення санкціонованого обшуку у підсобних приміщеннях мешканця Теребовлянського району.

За інформацією Василя Мокрицького, начальника УДСБЕЗу, перевірка проходила відповідно до кримінального провадження, передбаченого частиною 1 статті 199 ККУ (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення пересилання, ввезення в Україну з метою збуту, а також збут підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи. білетів державної лотереї ).

Обшукали правоохоронці і помешкання батьків підозрюваного. У них виявили та вилучили обладнання для виготовлення алкогольної продукції, пристрій для закорковування пляшок, спиртометр. Знайшли слідчі і понад 280 пляшок готової продукції різних товаровиробників з наклеєними підробленими марками акцизного податку («Львів», «Україночка», «Статус»  та інші).

Там ж вилучили більше ста літрів спирту, 407 марок акцизного податку з явними ознаками підробки, корки, лійки, шланги, порожню тару. Не оминули осторонь слідчі і чорнову бухгалтерію (блокнот із записами про кількість виготовленого фальсифікату, боржників, тощо).

Виготовлення алкогольних напоїв відбувалося в антисанітарних умовах.

На даний час вирішується питання про додаткову кваліфікацію дій фігуранта за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2   статті 204 КК України (Незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів, або вчинене особою, яка раніше була засуджена за цією статтею), оголошення повідомлення про підозру та обрання відносно нього міри запобіжного заходу.

 

Схожі статті