468×60
468×60

На сьому ротацію в зону проведення АТО відбули правоохоронці Тернопільщини

Близько сотні працівників міліції краю поїхали в зону проведення антитерористичної операції. Вони відбули на схід держави у рамках сьомої ротації, щоб поміняти колег, які майже півтора місяці несли службу у Луганській та Донецькій областях.

- Основні задачі, які будемо виконувати, це несення служби на блок-постах , недопущення на нашу територію сепаратистів, а також інших ворожих елементів, – каже начальник управління громадської безпеки УМВС України в Тернопільській області Борис Брик.

За словами тимчасово виконуючого обов’язки начальника УМВС України в Тернопільській області Олександра Богомола, особовий склад управління внутрішніх справ для несення служби в зоні АТО забезпечений усіма необхідними речами. Долучилися до допомоги як держава, так і волонтери, мешканці краю та міська влада.

- Немає жодного, який би не мав теплого одягу. Вони усі повністю забезпечені продуктами харчування. Особовий склад буде нести службу на блок-постах, підтримувати громадський порядок в звільнених містах зони АТО, а також виконувати функції працівників правоохоронних органів в тих містах, де зараз їх немає.

Поблагословив бійців перед довгою та небезпечною дорогою архієпископ Тернопільський, Кременецький, Бучацький УПЦ Київського патріархату Владика Нестор.

- Сьогодні захищати нас від загарбників на східні кордони нашої держави відправляються наші міліціонери, люди, які стоять на захисті нашої Вітчизни. Звичайно, що захист Вітчизни є не просто красиві слова, благородна справа. Це є справою священною, тому що ми, стоячи на захисті своєї держави, виконуємо заповідь Христову про те, що немає більшої любові, коли хтось душу свою покладає за друзів своїх. Сьогодні ці воїни відправляються заради нас і готові віддати своє здоров’я, а можливо, і життя. Вони розуміють, що їхня справа є справді священною, благородною, адже вони захищають наш Український народ, нашу Українську державу.

Зі сльозами на очах, міцними обіймами та зі словами побажань про швидке повернення додому цілими та неушкодженими проводжали бійців їхні рідні. Світлана Тхорик, дружина одного з правоохоронців стверджує, що переживає неймовірно, але якщо не відпустить вона, якщо не відпустять інші жінки, то захищати державу не буде кому.

- Це наш обов’язок, а ми будемо чекати і підтримувати. Розказував, що ситуація там не є однозначною, є багато людей, які розуміють цю ситуацію, які підтримують Україну, але, на жаль, є і ті люди, які не розуміють, не хочуть жити в Україні, проти України. Я вважаю, що це не правильно, бо якщо Бог дав таку можливість родитися в цій країні, значить ти в цій країні маєш жити, маєш поважати людей, захищати і підтримувати.

Бійці, які відправилися на ротацію цими вихідними, успішно доїхали до місця дислокації та змінили своїх колег. Останні в дорозі додому.

Схожі статті