468×60
468×60

Державтоінспектори Тернопільщини здали кров

«Здай кров – врятуй життя». Державтоінспектори Тернопільщини приєдналися до Всеукраїнської благодійної акції. Вона стартувала в Україні в рамках тижня безпеки дорожнього руху. За словами заступника начальника обласного управління ДАІ Олега Турлая, здавати кров заради порятунку життя, стало доброю традицією серед працівників даржавтоінспекції краю. У середу, 12 листопада, до доброї справи приєдналося 20 інспекторів області.

- Працівники ДАІ першими прибувають на дорожньо-транспортні пригоди і вони як ніхто знають, як необхідна кров для порятунку пораненого при отриманні тілесних ушкоджень під час аварії. Також наші працівники Тернопільської ДАІ несуть службу для забезпечення безпеки дорожнього руху на сході держави, в зоні проведення антитерористичної операції і розуміють, що кров, яка буде здана, врятує не одне життя поранених бійців.

Кров завжди була і залишається цінною сировиною. Одна її здача може врятувати два життя, – стверджує головний лікар обласного центру служби крові. Він каже, що такі благодійні акції вкрай необхідні, як в нашій області, так і в Україні.

- На сьогоднішній день – це вже п’ятий або шостий раз, коли працівники Міністерства органів внутрішніх справ нашої області прийшли добровільно здавати кров, щоб в майбутньому її використали при потребі, як для їхніх працівників, так і для інших.

Петро Лучанко сподівається, що мешканці Тернопільщини інтенсивніше здаватимуть кров для працівників міліції, а також для людей, які її так потребують. В обласному центрі служби впевнені, що у разі необхідності зібрана кров врятує комусь життя.

Схожі статті