468×60
468×60

Автомобілі правоохоронців Тернопільщини перевірили на справність

Транспорт правоохоронців Тернопільщини до роботи в осінньо-зимовий період готовий, – про це заявив заступник начальника УМВС України в Тернопільській області Олег Ляхович. За його словами на території автогосподарства пройшов технічний огляд усіх службових автомобілів. Виявлені недоліки будуть виправленні у найближчих три дні.

- Транспорт готовий до експлуатації в осінньо-зимовий період, – каже Олег Ляхович. – На жаль, сьогоднішнє фінансування не дозволяє в повному обсязі забезпечити зимовою гумою весь наявний транспорт. Крім цього, в зоні АТО перебуває більше 20 одиниць службового автотранспорту, який також готовий до експлуатації в зимовий період.

Для безпеки дорожнього руху працівники міліції двічі на рік зобов’язані проводити технічний огляд службового транспорту.

- Перевіряємо люфт рульових тяг, салінблоки, стан підвісок та самих коліс. Багато автозапчастин зношуються через погані дороги. Ми перевіряємо свій автотранспорт не лише в час техогляду, а кожного дня. Якщо виявляємо якісь недоліки – одразу їх усуваємо. Несправну машину на дороги ми в жодному разі не випустимо, – стверджує технік по випуску автомобілів Петро Трач.

Окрім технічних характеристик автомобіля перевіряють і самих міліціонерів. Вони, каже Іван Гамбаль, провідний інженер з безпеки дорожнього руху, складають своєрідний іспит на знання правил дорожнього руху.

- Працівник міліції повинен досконало знати правила дорожнього руху і бездоганно їх виконувати. Він повинен бути зразком в поводжені на дорозі, показувати приклад іншим учасникам дорожнього руху.

Разом з технічним станом автомобілів заступник начальника обласної міліції перевірив наявність у службовому транспорті вогнегасників, знаків аварійної зупинки, аптечок та буксирувальних тросів.

Схожі статті