468×60
468×60

Проти Пореченкова відкрили кримінальне провадження

2Кримінальне провадження проти громадянина Російської Федерації Михайла Пореченкова відкрила служба безпеки України. Його звинувачують за статтею 258 частиною 3 Кримінального кодексу України – участь у терористичній діяльності так-званій «ДНР».

Нагадаємо, 30 жовтня російський актор Михайло Пореченков приїхав на Донбас, щоб підтримати бойовиків та представити фільм «Піддубний».

Прихильники ДНР, які тримають позиції в Донецькому аеропорту, з радістю прийняли в гостях відомого актора та надали йому можливість відчути себе справжнім воїном. Вони запропонували йому постріляти по українських позиціях з великокаліберного кулемету «Утьос».

Окрім СБУ проти російського актора готують багатомільйонні позови і ряд міжнародних журналістських організацій. Багато ЗМІ, які працюють в зоні конфлікту вважають, що епізод з Пореченковим може спровокувати нові вбивства журналістів на сході України.

До слова, в березні Михайло Пореченков разом з іншими відомими російськими акторами підтримав політику Володимира Путіна і від’єднання Криму від України.

Схожі статті