468×60
468×60

На Тернопільщині завершився місячник добровільної здачі зброї

2Дві сотні одиниць зброї та понад 150 боєприпасів здали мешканці Тернопільщини у ході місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів. Він тривав з 1 по 31 жовтня 2014 року.

За цей час громадяни принесли до райвідділів міліції 45 армійських взірців, 20 нарізної мисливської зброї, 111 мисливських гладкоствольних рушниць, 10 одиниць холодної зброї та 12 взірців іншої.

Серед добровільно зданих небезпечних предметів 166 боєприпасів до різних видів вогнепальної зброї, 28 спеціальних засобів, а саме 25 газових пістолетів, револьверів та 3 пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії.

Мисливський нарізний карабін «Бартьє» калібру 8 міліметрів, який родичі придбали в 90-их роках минулого століття, здав у ході місячника до міліції мешканець Тернополя. Житель Теребовлянського району приніс до органів внутрішніх справ предмет, схожий на ствол кулемета часів Другої світової війни. Зі слів чоловіка, небезпечну знахідку він виявив під час проведення ремонтних робіт у власному підсобному приміщенні.

Скориставшись можливістю, яку надає місячник добровільної здачі зброї, 13 мешканців нашого краю уникнули будь-якої відповідальності за її незаконне зберігання.

Із загальної кількості зданої зброї та спецзасобів 11 зареєстровано для особистого користування громадянами. Вирішується питання щодо реєстрації ще 65 одиниць зброї. Понад тридцять одиниць зброї правоохоронці направили на реалізацію, ще понад сотню небезпечних предметів, які не відповідали технічним вимогам, передали для знищення.

Схожі статті