468×60
468×60

Від двох до п’яти років за ухилення від мобілізації може сісти мешканець Збаразького району

1Намагався уникнути військового призову сорокарічний мешканець Збаразького району. Медики визнали чоловіка придатним за станом здоров’я, але він йти до лав Збройних сил України не поспішав.

За словами начальника Збаразького районного внутрішніх справ Ігоря Сагана, чоловік ще у серпні отримав повістку з військкомату про проходження медичного огляду, яка не виявила у нього серйозних проблем зі здоров’ям і визнала придатним до служби. Та попри це, він категорично відмовлявся виконувати свій військовий обов’язок – ігнорував повістки та вимоги працівників військкомату.

У визначений термін збаражчанин без поважних причин не прибув до районного військового комісаріату для подальшого проходження військової служби. Про це повідомили правоохоронців.

Даний факт слідчі Збаразького райвідділу міліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. 40-річному чоловікові оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 336 ККУ (ухилення від призову за мобілізацією). Санкція статті передбачає позбавлення волі від двох до п’яти років.

На даний час слідчі райвідділу міліції завершили досудове розслідування даного кримінального провадження та скерували матеріали до суду. Подальшу долю чоловіка, який не захотів виконати свій військовий обов`язок, вже визначить Феміда.

Схожі статті