468×60
468×60

Допомогу з Португалії, а також від мешканців Лондона, Львова та Тернополя передали бійцям спецбатальйону “Тернопіль”

«Дорогі воїни! Захисники нашої держави, нашого суверенітету, цілісності нашої Вітчизни. Виявляємо глибоку вдячність і низький поклін вам за вашу героїчну службу українському народу. Дякуємо вам за ризик не тільки своїм здоров’ям, але й своїм життям», – саме такими словами розпочинається лист від громади Української Православної Церкви Вселенського патріархату міста Лісабон (Португалія).

Допомогу з Португалії, а також від мешканців Лондона, Львова та Тернополя воїнам батальйонів “Збруч» та «Тернопіль», які перебувають зараз в зоні проведення антитерористичної операції, привіз голова Київського правління благодійного фонду «Слава і честь» Володимир Якубеня.

На зібрані кошти меценатів закупили спальні низькотемпературні мішки «суперекстрим», турнікети для зупинки крові, індивідуальні медичні пакети, продукти харчування, термо- та звичайну білизну, продукти, цукерки, солодощі, консерви.

- От власне ми закупили і привезли та передаємо хлопцям з рук в руки ці необхідні речі, які для них зараз на виїзді в зону проведення бойових дій є першочерговими. Це берци, форма, камуфляж, засоби гігієни,- розповідає Володимир Якубеня.

За його словами, ідея створити благодійний фонд виникла у колишніх військових, у людей, які служили в підрозділах міністерства оборони, внутрішніх справ, служби безпеки України.

- Фонд створений однодумцями і зараз багато наших друзів проходять службу в батальйоні «Тернопіль», «Збруч», «Айдар» і в багатьох підрозділах, які виконують поставлені задачі в місцях несення служби в зоні виконання антитерористичної операції, там, де йде війна. Ми намагаємося допомагати всім, хто потребує.

Долучилися до благодійного фонду усі бажаючі. Серед них громадяни України, Одеси, Тернополя, Києва, Лісабона, Лондона. «Хтось зі зброєю в руках свій обов’язок виконує там, де йде війна, а хтось перебуває на мирній території і їхній обов’язок допомагати чим можуть тут», – кажуть меценати.

Батальйон «Тернопіль» готується до ротації, розповідає Ігор Левицький, начальник штабу батальйону спеціального призначення «Тернопіль» УМВС України в Тернопільській області. Зараз найнеобхідніше там – це теплий одяг, спальники, термобілизна.

- Дуже хочемо подякувати волонтерам, усім, хто нам допомагає. Сьогодні привезли і передали на батальйон спальники, термобілизну, взуття. Земний уклін всім людям і волонтерам, які відгукуються в цей нелегкий час. Ми постараємося виконати, покладені на нас завдання.

Схожі статті