468×60
468×60

Тернопіль: ліквідовано пожежу в житловому будинку у мікрорайоні Кутківці

23 жовтня о 9:38  до оперативно-диспетчерської служби оперативно координаційного центру Управління ДСНС України у Тернопільській області, повідомляє прес-служба,  надійшло повідомлення про пожежу, що вникла на вулиці Яблуневій у мікрорайоні Кутківці міста Тернополя.

На виклик негайно вирушили рятувальники. Як було встановлено, пожежа виникла в гаражі, розташованому у прибудові до триповерхової житлової будівлі. Полум’я швидко поширилось, за мить спалахнуло мансардне приміщення будинку та сусідня господарська споруда, існувала загроза перекидання вогню й на інші будівлі, розташовані неподалік. Загальна площа пожежі становила близько 200 кв.м.

На місці події працювали бійці 1-ї, 2-ї Державних пожежно-рятувальних частин, частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення, працівники оперативно координаційного центру та оперативна група Управління – всього 7 одиниць пожежної та спеціальної техніки та близько 40 чоловік особового складу.

До гасіння пожежі було залучено 5 ланок газодимозахисної служби. Працюючи в екстремальних умовах високої температури та щільного задимлення вогнеборці о 11:38 зупинили поширення полум’я, а невдовзі після локалізації пожежі, о 12:34 стихію приборкали. Завдяки цьому вдалося врятувати від знищення житлову та господарську будівлі, сусідні будинки.

Схожі статті