468×60
468×60

До Тетянки, яку 19 годин шукали у лісі, завітали правоохоронці

Чобітки, одяг, солодощі, іграшки та інші подарунки відвезли працівники обласного управління міліції п’ятирічній Тетянці Лисій, з Теребовлянщини.

Ця дівчинка минулими вихідними пішла з батьками в ліс по гриби та заблукала. Впродовж дев’ятнадцяти годин її розшукували правоохоронці, рятувальники та мешканці села. Проте, малеча не розгубилася і знайшла вихід із лісу самостійно.

Правоохоронців зворушила мужність та розсудливість Тетянки, а її слова, що «спала на росі та замерзла у ніжки, бо взута була в гумові тапочки» не залишили їх байдужими.

- Коли знайшлася Таня, пригадує заступник начальника УМВС України в Тернопільській областіт Руслан Балик, ми пообіцяли приїхати через кілька днів з гостинцями. Враховуючи те, як вона героїчно провела ту ніч, як розповідала, де ночувала, людям просто сльози на очі наверталися. Без дарунків цю дитину ми не могли залишити. Ми свою обіцянку виконали. Привезли солодощі, теплий одяг. Найбільше нас здивувало те, що вона цілу ту ніч в гумових тапочках. І перше, що ми їй привезли, це теплі чобітки.

Історія про маленьку дівчинку облетіла за лічені години майже всю Україну, – розповідає Марія Сушко, Могильницький селищний голова. Жінка ще раз подякувала усім, хто долучився до розшуку дитина і звернулася до усіх батьків.

- Я хотіла би звернутися до усіх батьків, які планують брати із собою дітей на відпочинок чи на гриби. Треба бути обачними. Дитина є дитина. Вона маленька і не розуміє усієї небезпеки, яка може на неї очікувати. Ми раді, що все щасливо закінчилося, бо наслідки могли бути цілком іншими. Я би просила звертати на це увагу і щоб це стало уроком для всіх батьків.

Для подружжя Лисих приїзд правоохоронців став великим сюрпризом. Вони не очікували гостей, а тим паче з подарунками.

- Ми дуже дякуємо вам, що привезли для Тані подарунки. Щиро дякуємо всім, хто шукав нашу дитину – міліції, МНС, кінологам, жителям всіх навколишніх сіл. Всім людям, які допомагали шукати нашу донечку Таню.

Втішилася подарункам і сама Тетянка.

Схожі статті