468×60
468×60

На Тернопільщині розпочалася спецоперація “Канікули”

1Профілактика вчинення неповнолітніми адміністративних та кримінальних правопорушень, недопущення втягнення їх в протиправну діяльність, забезпечення соціального та правового захисту дітей має на меті операція “Канікули”, яка розпочалася на Тернопільщині.

Впродовж дванадцяти днів міліція посилено відстежуватиме злочини та правопорушення вчинені щодо дітей та самим неповнолітніми.

Триватиме оперативно-профілактичне відпрацювання до 2 листопада.

До початку осінніх канікул правоохоронці відвідають загальноосвітні навчальні заклади і проведуть з школярами профілактичні бесіди про неприпустимість вчинення правопорушень, дотримання правил дорожнього руху, нагадають основні правила безпечної поведінки під час канікул.

Впродовж усієї операції співробітники кримінальної міліції у справах дітей спільно з відповідними службами стежитимуть, як проводять свій вільний час школярі.

Наглядатимуть за тим, аби неповнолітні не були втягненні у злочинну діяльність, пияцтво, зайняття жебрацтвом.

Перевірятимуть  торгівельні та розважальні заклади краю на дотримання вимог законодавства про заборону продажу неповнолітнім алкогольних та тютюнових виробів .

Окремо відстежуватимуть місця відпочинку молоді на предмет перебування там без супроводу дорослих дітей віком до 16 років з 22.00 до 06.00.

У разі порушення закону міліціонери притягуватимуть до відповідальності батьків, які ухиляються від виконання обов’язків, вдаються до насильства та жорстокого поводження в сім’ї.

Схожі статті