468×60
468×60

Арсен Аваков: “На кожен факт порушення виборчого процесу необхідно реагувати жорстко і предметно”

1817 жовтня у Міністерстві внутрішніх справ пройшла спільна нарада представників Генеральної прокуратури, Служби безпеки та МВС за участю очільника міліцейського відомства Арсена Авакова.

До виборів у Верховну раду України залишилося менше десяти днів, силовики України зібралися в МВС для того, щоб обговорити план спільних дій під час проведення передвиборної кампанії та позачергових виборів народних депутатів України.

- Рівень взаємодії, який у нас був на президентських виборах показав себе добре, – зазначив Арсен Аваков. – Тепер наша основна задача забезпечити потрібний рівень проведення виборчого процесу. Ми повинні приймати з вами рішення, які не будуть мати тяжких наслідків і в той же час збережуть порядок в країні.

Для більш ефективної роботи в МВС створені спеціальні робочі групи та оперативні штаби, які працюватимуть в цілодобовому режимі, та реагуватимуть на будь-які порушення виборчого процесу. Також у Міністерстві внутрішніх справ розроблено план для голосування бійців в зоні проведення антитерористичної операції.

Представники всіх силових відомств детально обговорили забезпечення охорони громадського порядку та безпеки під час підготовки та проведення виборів народних депутатів України та внесли свої пропозиції.

- Робота силових структур на місцях повинна бути чіткою і злагодженою, для того, щоб усі випадки підкупу виборців та спроби маніпуляцій виборчою документацією жорстко присікалися. На кожен факт порушення виборчого процесу необхідно реагувати жорстко і предметно – зазначив Арсен Аваков.

Схожі статті