468×60
468×60

Правоохоронці, які повернулися з зони АТО, подякували дітям за малюнки та обереги

Під вигуки Слава героям! Оплесками та коридором шани зустріли учні 29 Тернопільської школи правоохоронців, які днями повернулися з зони проведення антитерористичної операції. Бійці завітали до навчального закладу, аби самостійно подякувати дітям, які їх підтримували своїми листами, оберегами та іншою допомогою на сході.

- Дуже вам дякую, дітки. Розумієте, то сама більша моральна підтримка. Коли діти починають писати листа і читаєш його, то таке враження, що пише доросла людина. Хотілося б подякувати вам, директору школи, вчителям всім за ту плідну працю, яку ви робите тут. Вас виховують справжніми патріотами, – подякував на зустрічі командир зведеного загону працівників УМВС України в Тернопільській області Андрій Дудар.

Учні, батьки та педагогічний колектив двадцять дев’ятої школи почали займатися волонтерством ще з часів Майдану. Продовжили свою добру справу вони і з початком бойових дій на сході. Збирали усе – від продуктів – до одягу. Окрім цієї допомоги вони передали майже 9 тисяч гривень на купівлю автомобіля підвищеної прохідності для бійців зони АТО.

Неординарно відзначили у цій школі і свято Вчителя. Цього року воно проходило під гаслом: «Наше професійне свято в підтримку воїнів АТО». Завдяки спільним зусиллям діти, вчителі та батьки зібрали ще 20 тисяч гривень.

- Тут навіть не обговорюється, – каже директор школи Анатолій Ятищук. – Це ми не для якогось там робили, чи заради забави. Це – заради майбутнього, власне, нашого майбутнього, майбутнього того, хто тут навчається, хто виховується. Заради них. Заради того, щоб Україна була, як держава самостійна, для того, щоб Україна була вільна, щоб була дійсно європейською, щоб вона була Україною – країною для людей.

Українського захисника, який визволяє нашу землю від окупантів, зобразила на своєму малюнку четвертокласниця Катерина Парастюк. Такий подарунок дівчинка малювала бійцям, які знаходяться в зоні АТО з надією про якнайшвидше закінчення війни та їхнє повернення додому.

- Я малювала малюнок для бійців АТО. Я дуже хочу, щоб війна закінчилася, щоб все було добре і Росія з нами вже не воювала, а щоб усе знову було мирно.

Двічі був у зоні проведення антитерористичної операції командир зведеного загону працівників обласного управління міліції Андрій Дудар. Вперше він стояв на блок-посту в місті Лозова, Харківської області. Під час другої ротації потрапив уже на передову в Попасну, за 2 кілометра від міста Первомайськ, який в даний момент знаходиться під контролем сепаратистів.

- Блок-пост часто обстрілювався, дуже часто з мінометів, з гранатометів, градів. Часто самі сепаратисти під час мінометного обстрілу градів підходили дуже близько і був вже «прямий контакт», – пригадує Андрій Дудар.

Найбільшою підтримкою як моральною, так і фізичною на сході були і залишаються листи та обереги від дітей. Чоловік каже, що саме ці волонтерські передачі вважаються в АТО найціннішими. Обереги – фєнєчки, які передали учні 4-Б классу, бійці вирішили повісити на дереві біля кухні, де, зазвичай, збиралося багато людей.

- Ми на тому дереві почепили і під час останнього нашого обстрілу перед самим від’їздом, міна попала недалеко від нашої кухні. В напрямку, де знаходилися обереги, жоден осколок не потрапив, нічого не було знищено, не було пошкоджено. Вони, як висіли на дереві, так і залишилися висіти. Ми передали усе своїм наступникам, які нас поміняли.

Подякою за активну громадську позицію та вагомий внесок у зборі допомоги воїнам АТО від волонтерського руху «Руслан» нагородив учнів та колектив Тернопільської спеціалізованої школи з поглибленним вивченням іноземних мов № 29 волонтер Руслан Царик.

Бійці, в свою чергу, передали дітям фотографії з зони АТО, на якій зображені бійці з їхніми малюнками та оберегами.

Схожі статті