468×60
468×60

П’ятдесят бійців спецбатальйону міліції «Тернопіль» несуть службу у Лисичанську, Луганської області

П’ятдесят бійців спецбатальйону міліції «Тернопіль» несуть службу у Лисичанську, Луганської області

Потрапити до Лисичанська з Попасної неможливо. Дорога Попасна-Лисичанськ під контролем сепаратистів. Тому їхати туди доводиться зі сторони Харківщини, а це додатково близько двохсот кілометрів. Саме в Лисичанську знаходиться найбільший в Україні нафтопереробний завод. Наразі місто під контролем українських силовиків.

Основними завданнями батальйону, каже заступник командира спецбатальйону міліції Микола Сивирин, – це забезпечення порядку, співпраця та координація дій з іншими силовими підрозділами – СБУ, ЗСУ, а також з добровольчими батальйонами, які виконують задачі по знешкодженню незаконних формувань.

За словами Миколи Сивирина, умови проживання хлопців цілком влаштовують. Уже не першу ротацію бійці батальйону живуть в спортивному залі міського відділу Лисичанська. Завдяки благодійникам та друзям з Тернопільського педуніверситету вони закупили піч для опалювання приміщення.

Одне з основних завдань спецбатальйону «Тернопіль» сьогодні – це забезпечення порядку на дільницях та недопущення диверсій і провокацій під час проведення виборів до Верховної ради.

- В комбінованій війні поняття лінії фронту взагалі відсутнє. Якщо говорити про ведення бойових дій, то від нас кілометрів 30, якщо говорити про діяльність диверсійних загонів, то це буквально в самому Лисичанську. У перший день хлопці працювали і був виявлений 1 наводчик, який допомагав злочинним формуванням проводити мінометні обстріли, – розповідає Микола Сивирин.

За словами заступника командира роти кадрового забезпечення Олега Іванійчука, сьогодні бійці спецбатальйону мають близько десяти нарядів і обов’язки між ними розподіляються рівномірно.

Старший сержант міліції Михайло Турчак каже, що місцеве населення їх підтримує, а особливо – діти. Вони щоразу передають малюнки зі словами вдячності.

Наше спальне приміщення обвішане малюнками. Місцеві діти з Сєвєродонецька, Лисичанська нам малюють і нормально ставляться до нас, нема на що скаржитися. Діти за Україну. Не знаю, як їхні батьки, але діти нам малюють.

 

Олександр, мешканець Лисичанська стверджує, що гаряче у місті було з 18 липня, а з появою українських силовиків стало спокійніше.

- Была осторожность. Человек с автоматом у каждого человека свой ум, что на уме неизвесно. Для нас сей час главное, чтобы был мир, пускай Украина будет целая.
Патрулювання вулиць, виявлення та знешкодження людей, причетних до збройних угрупувань, боротьба з кримінальною злочинністю – це не повний перелік завдань бійців батальйону «Тернопіль». Наші хлопці тісно співпрацюють з місцевими правоохоронцями. Саме тернопільські правоохоронці допомогли затримати двох нетверезих колишніх бійців з батальйону «Донбас», які намагалися незаконно заволодіти автівкою зубного техніка з Лисичанська.

За інформацією начальника Лисичанського міськвідділу міліції, хлопці затримані за статтею 290, частиною четвертою – хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї. Завдяки злагодженим діям, бійцям батальйону «Тернопіль» вдалося їх затримати та обеззброїти. В машині порушників виявили кулемет РПК з боєкомплектом, СВД з нічним прицілом, апаратуру для прослуховування, автомат та іншу амуніцію. Порушниками займається військова прокуратура.

А загалом, каже Ігор Левицький – начальник штабу патрульно-постової служби батальйону «Тернопіль», за правопорядком Лисичанська стежать колишні працівники Луганської міліції, які втратили житло у рідному місті.

Схожі статті