468×60
468×60

Правоохоронцям, пораненим в зоні АТО, надають кваліфіковану меддопомогу в Тернополі

П’ять поранених, четверо з яких отримали контузію та один тілесні ушкодження різного ступеня важкості – усе це наслідки мінометного обстрілу блок-посту біля міста Попасна, що на Луганщині.

Нагадаємо, у неділю, п’ятого жовтня, 110 правоохоронців Тернопільщини вирушили на схід України для проведення ротації особового складу, який впродовж місяця ніс службу в зоні АТО.

Доїхати до місця призначення було важко, оскільки територію навколо міста постійно обстрілювали сепаратисти. Тому бійців довозили до другого блок-посту броньованою машиною.

Уже в лікарні про події того дня розповів Андрій Меліш – командир взводу спеціальної роти судової міліції УМВС України в Тернопільській області. Чоловік каже, що вони уже «сиділи на сумках», бо їм зателефонували і повідомили, що товариші, які приїхали на ротацію, під’їжджають. Проте, через пару хвилин почався мінометний обстріл.

- Забігли хто, як міг. Почали обстрілювати блок-пост, обстріл був на стільки частий, що можливості виснути голови не було. Ми не могли зорієнтуватися навіть звідки та з якої відстані стріляють, – каже Андрій Меліш.

Врятував дванадцятьох хлопців бліндаж, який був перекритий дорожніми бетонними плитами. Андрій вважає, що всі вони «народилися в сорочці», бо як правило, такий снаряд при найменшому дотику розривається.

- Але вона пролетіла, гілку пробила, впала в бліндаж і розірвалася попри саму бетонну плиту і пролетіла на таку невеличку відстань до середини. Що цікаво, коли розривається плита, брила має падати на низ. Брила не впала, а розлетілася на стільки осколків різних, що утворився один порох.

Що було далі – чоловік не пам’ятає, та коли вийшов з укриття, то побачив п’ятьох поранених товаришів. Першу медичну допомогу хлопцям надавали місцеві медики в місті Ізюм. Далі вони повернулися до Тернополя.

Сьогодні правоохоронці проходять лікування у стаціонарі сектору медичного забезпечення УМВС України в Тернопільській області.

- До нас на стаціонарне лікування у відомчу лікарню обласного управління міліції поступило п’ять співробітників органів внутрішніх справ які прибули із зони АТО, – розповідає Михайло Василишин, помічник начальника – начальник сектору медичного забезпечення УМВС України в Тернопільській області. – Зразу по прибуттю їх оглянули наші спеціалісти. Всі 5 отримали травми різного характеру та ступеню важкості. Медикаментами наша лікарня забезпечена повністю і постраждалі отримають лікування і все необхідне в повному обсязі.
Підтримати хлопців прийшов учасник Великої Вітчизняної війни, ветеран ОВС – Микола Кононов. Чоловікові 94 роки. Він один з визволителів Тернополя, який під час бою за наше місто отримав контузію та був поранений. Микола Кононов приніс правоохоронцям, які постраждали в зоні АТО, частину своєї пенсії та побажав бійцям швидшого одужання.

Схожі статті